Lisette Tol

Meer vrije tijd, meer rust en meer omzet

Lisette Tol

Ik begon na mijn studie journalistiek en communicatie met mijn werk in de televisiewereld. Ik genoot van de creativiteit, het avontuur en het resultaatgericht werken. De laatste 9 jaar werkte ik als zelfstandig ondernemer – nog steeds in de televisiewereld – in leidinggevende functies en als regisseur. Ondanks dat ik voor mijn werk de hele wereld over reisde en interessante mensen mocht ontmoeten, miste ik iets. Ik wilde meer. Ik wilde iets bijdragen, impact maken, iets doen ‘wat er toe doet’. En dus nam ik na bijna 15 jaar het besluit mijn goedlopende carrière te beëindigen.

Mijn tweede bedrijf

Ik volgde tijdens mijn televisiewerk al een 4-jarige docentenopleiding yoga. Ik vond yoga namelijke niet alleen een geweldige manier om te ontspannen, maar vooral om leiderschap te ontwikkelen; wat je doet op de mat, doe je in je leven.  Voor mij was yoga een manier om een bewust leven te leiden, van waaruit ik krachtige keuzes maakte op het gebied van mijn gezondheid, maar ook in mijn privé-leven en mijn werk. Het maakte dat ik makkelijk het besluit kon nemen om mijn goedlopende televisiecarrière te beëindigen. Nadat ik gestopt was, ronde ik in 2010 ook een Post-HBO opleiding tot Professioneel Coach af en  startte ik met mijn tweede bedrijf, een yoga- en coachpraktijk. Binnen no-time liep dit zo goed, dat ik mijn eigen yogastudio opende. In die jaren begeleide ik meer dan 800 professionals naar meer rust, energie en plezier in hun werk en hun leven.

Alles ging geweldig. Of… ?

Op het oog liep het met mijn bedrijf geweldig. Ik had een goedlopende coachpraktijk met leuke klanten, had mooie trainingsopdrachten op het gebied van ontspannen leiderschap in grote bedrijven als Tele2, HEMA en L’Oréal en runde mijn eigen yogastudio. Ik begreep dat focus belangrijk was en had mij gespecialiseerd in leiderschap, stressmanagement en vitaliteit. En in mijn enthousiasme verzon ik het ene plan na het andere, ik ging er helemaal voor.

Maar… er was wel een keerzijde aan mijn succes: mijn werk was zo versnipperd, dat ik het gevoel had nooit klaar te zijn. Het gebrek aan focus gaf onrust en mijn werkplezier verminderde. Het voelde ineens als ‘hard werken’. Hier was ik toch geen ondernemer voor geworden? Hier was het leven toch niet voor bedoeld!?

Een succesvol én ontspannen ondernemer

Mijn onderneming slokte me op; omdat ik zo graag wilde bijdragen, omdat ik het allemaal zo ontzettend leuk vond én omdat alles ook succesvol was het lastig om afscheid van dingen te nemen.  Het moest anders en daar had ik hulp bij nodig. Ik volgde in de afgelopen jaren dan ook diverse coachtrajecten, trainingen en opleidingen van ‘businessguru’s’ om te leren hoe ik – zonder mijn creativiteit en enthousiasme te verliezen –  een succesvol én ontspannen ondernemer kon zijn. Onder andere door te kiezen, te focussen en prioriteiten te stellen. Ik leerde hoe ik in minder tijd meer kon verdienen én meer mensen kon helpen –zodat ik meer kan bijdragen én meer vrije tijd over houd- en hoe ik mijn bedrijf naar een ander niveau kan tillen. En dit maakt mijn bedrijf niet alleen succesvoller, maar ook leuker!

Vanuit rust naar keiharde resultaten

Vanaf 2013 deel ik mijn kennis en ervaring als ondernemer en gecertificeerd businesscoach heel graag met ambitieuze ondernemers. Ondernemers die bereid zijn hun verantwoordelijkheid te nemen en die geen zin hebben tijd te verliezen door het wiel zelf opnieuw uit te vinden. Ondernemers die hun business niet ten koste willen laten gaan van hun leven en hun vrijheid. Ik ontwikkelde in de afgelopen jaren de unieke methode ‘Ontspannen Ondernemen’,  waarin je werkt aan meer omzet, maar ook meer vrijheid en meer rust. Je leert hoe je keiharde resultaten kunt bereiken vanuit ontspanning.

In de programma’s van De Ontspannen Ondernemer werk je aan een fijn leven én een winstgevende onderneming waar jij ontspannen en vol energie van kunt genieten!

We werken aan jouw persoonlijk leiderschap. Wie moet jij zijn? Dit is in mijn ogen echt de basis van alle succes. Je leert hoe je het beste uit jezelf kunt halen, hoe je echt de grootsheid in jezelf kunt aanboren. Als je klein blijft denken, behaal je immers kleine resultaten. Ook leer je hoe je je energie kunt verhogen, je focus kunt verbeteren en op topniveau kan presteren. Heel belangrijk, want als ondernemer is er geen baas die jou vertelt wat je nu moet doen. Jij bent als ondernemer essentieel voor je bedrijf. Als je goed zorgt voor jezelf, zorg je dus goed voor je bedrijf!

Daarnaast leer ik je essentiële ondernemers-skills en business- en marketingstrategieën die zorgen dat je nog meer waarde kunt creëren voor anderen, nog meer mensen kunt helpen én die er tegelijkertijd ook zorgen dat je je omzet verhoogt.

Wil je meer weten, heb je vragen of wil je je aanmelden voor een gesprek? Stuur me dan een mail en ik antwoord je zo snel mogelijk.

Lisette Tol
Businesscoach

MEDIA

Hieronder  vind je artikelen en publicaties over en door Lisette Tol.