De mythe van OF - OF - een blog over commitment

Meer vrije tijd, meer rust en meer omzet

De mythe van OF – OF

De mythe van OF – OF

“Wat kost het je als je zo door gaat?”, vroeg ik haar.
Stilte…
En daarna tranen.

Afgelopen week sprak ik Jantien, ze was naar mij doorverwezen door één van mijn Diamond-klanten. Jantien is een psychologe met een eigen coach- en trainingspraktijk. We spraken over haar bedrijf.

Het liep best oké, eigenlijk was er qua omzet niet echt een noodzaak om met mij te spreken, ze kon er prima van leven.
Maar toch baalde ze, Jantien is namelijk enorm gedreven en wist dat er veel meer in haar bedrijf zat. En vooral: ze wilde het anders!

Ze wilde met haar business naar een volgend niveau, waarbij ze niet alleen meer omzet wilde, maar vooral meer impact maken op haar klanten én meer tijd hebben voor haar gezin.

Ze had drie kinderen en was 18 jaar getrouwd. Ze wilde er ook thuis echt zijn. Niet zo afwezig als ze nu vaak was, in haar hoofd nog druk met haar werk. En ze wilde ook tijd doorbrengen met haar moeder, die 83 was en begon te dementeren. Maar die nu ook nog af en toe haar heldere momenten had. Jantien wilde zoveel mogelijk van die heldere momenten meepakken. De momenten waarbij er nog echt verbinding tussen hun was.

Maar haar ambitie zat haar in de weg, dacht ze. Ze was enorm gedreven, maakte echt een verschil in het leven van haar klanten en dat vond ze geweldig. Haar drive was groot, maar ze werkte soms zoveel, dat als ze dan thuis kwam ze narrig was tegen haar gezin en in het weekend geen puf had om ook maar iets te doen. Zelfs niet naar haar moeder, die 120 km bij haar vandaan woonde.

Het was een heel openhartig gesprek. Emotioneel ook. En dit soort gesprekken voer ik wekelijks. En wat mij opviel, was dat Jantien net als heel veel ondernemers die ik spreek uitgaan van de mythe van OF – OF.

Veel ondernemers die ambitieus zijn raken gestresst. Ze denken namelijk dit: OF je hebt een heel succesvol bedrijf OF je hebt een fijn leven, met genoeg tijd voor wat voor jou belangrijk is, bijvoorbeeld je familie en vrienden.

Ik heb dit ook heel lang gedacht. Ik weet nu alleen dat het gaat om een commitment maken op AL die vlakken in je leven die voor jou belangrijk zijn. En dat is niet alleen je business. Of alleen je gezin. Of alleen je gezondheid. Ik weet nu dat het juist gaat om EN – EN.

En dat kan er voor iedereen anders uitzien. Zo heb ik klanten die heel gedreven zijn en graag 60 uur werken en geen gezin hebben. Ook heb ik klanten die maar 4 dagen per week werken. In die 4 dagen doen ze wat nodig is. Tolereren ze geen bullshit van zichzelf. En zijn ze wie ze moeten zijn. EN …. op de andere dagen liggen ze niet uitgeput op de bank te Netflixen, maar doen ze ook hier wat ze met zichzelf hebben afgesproken, zijn ze écht aanwezig als ze met hun gezin of hun vrienden zijn en maken ze tijd vrij om te sporten en te ontspannen.

En weet je wat zo mooi is? Een commitment creëert échte rust. Echte vrijheid. De stress en ontevredenheid wordt namelijk veroorzaakt als mensen in hun hoofd zitten. Als ze niet doen wat ze met zichzelf hebben afgesproken. Als ze terughoudend zijn.

Er is wel iets voor nodig, om een EN – EN leven te leven, versus een OF – OF leven. De eerste stap is dat je brutaal eerlijk kijkt naar jezelf en naar de acties die je doet, naar het punt waarop je nu staat.

Ben jij bereid deze eerste stap te zetten? En wil je samen met mij kijken hoe jouw EN-EN leven er uit zou kunnen zien en wat daar voor nodig is?

Dan nodig ik jou uit voor een gesprek.

Dit gesprek is geheel vrijblijvend en is gratis.

BELANGRIJK: weet dat ik niet iedereen kan helpen. Ik kan je alleen helpen als je:
– Een ambitieuze en gedreven ondernemer bent
– Je graag wilt groeien, je weet dat er meer mogelijk is voor jou.
– Je bereid bent dingen anders te gaan doen.

Als je interesse hebt, stuur dan een mail naar lisette@deontspannenondernemer.nl. Ik stuur je dan een aantal vragen om te kijken of een gesprek passend is.

Groet,
Lisette

 

 

 

 

 

 

 

leave

Laat een reactie achter